War and Peace in the Balkans

Primul Război Mondial a avut efecte dramatice asupra populaţiei din Balcani. Dacă statisticile spun că Franţa şi Germania au pierdut aproximativ 4% din populaţie, în Balcani situaţia a fost mult mai crudă. Sate întregi au fost executate pentru a se da un exemplu partizanilor diferitelor tabere, milioane de oameni au fost dezrădăcinaţi, duşi la muncă silnică, doborâţi de boli sau de foame. Nimeni nu ştie un număr exact al victimelor din Balcani pentru că nimănui nu i-a păsat de victimele colaterale.

War and Peace in the Balkans este o expoziţie de fotografie care încearcă să adune mărturii ale Primului Război Mondial. Sunt prezentate lucrările a cinci fotografi care au surprins imagini de pe front, dar și imagini din viața cotidiană din Balcani, în perioada 1914 – 1918. Doi americani, un rus, un francez şi un german au adus prin această expoziţie imagini cutremurătoare: victime ale războiului, refugiaţi, viaţa în diverse oraşe surpinse de conflagraţie, represaliile împotriva civililor.

Expoziţia este găzduită de ARCUB la Hanul Gabroveni, Sala Coloanelor ( Str. Lipscani nr. 84 – 90) între 17 aprilie 2015 şi 14 mai 2015. Evenimentul este organizat de Goethe-Institut în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.