Trăind în culori

Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ni le-a făcut Universul este culoarea. Ne bucurăm de ea pretutindeni în jurul nostru, ne decorăm casa, ne înfrumuseţăm pe noi, ne admirăm nuanţele pielii şi ale ochilor. Dacă societatea a impus vreodată restricţii în privinţa culorilor, cu siguranţă a greşit, pentru că toate culorile sunt binevenite oricând şi oricui.

culoare_01

Ne temem să purtăm culori tari pentru a nu cădea în ridicol, pentru a nu fi judecaţi pe seama lor. Cutumele sociale, active de la naşterea omenirii, au dat culorilor semnificaţii urâte. Dar până astăzi ar fi trebuit să învăţăm că nu culorile fac rău, ci oamenii. Dacă din oglindă îţi zâmbeşte un chip fericit încadrat în cel mai aprins portocaliu, sau dacă picioarele tale zburdă vesele în tenişi verzi, cu siguranţă nu vei fi nici ridicol, nici vulgar. Vei fi doar mai binedispus.

culoare_02

Tendinţele primăvară – vară 2015 îmi dau pe deplin dreptate. Fucsia, corai, verde, cel mai isteric albastru şi cel mai curajos portocaliu. Nimic nu lipseşte din prezentările marilor case de modă şi din magazine. Ne trebuie doar un pic de curaj pentru a lumina biroul cu o jachetă galbenă.

Foto: vogue.uk.co

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.