Jacheta perfectă

De inspiraţie masculină, jacheta a devenit perfect feminină în anii ’30, prin inspiraţia şi devotamentul lui Coco Chanel. Ea este cea care a adus taiorul la rang de artă în vestimentaţia feminină. De atunci, taiorul a evoluat şi s-a transformat, dar nu a uitat linia clasică de la care a pornit.

Există câteva feluri de jachete care nu se vor demoda niciodată. Se vor încăpăţâna să se potrivească oricui şi să desăvârşească o ţinută sau să-i schimbe complet imaginea.

Sacoul – fie având croială masculină, fie îndulcit şi rotunjit de volane şi materiale fluide, sacoul este companionul perfect în orice anotimp. Elegant, de bun gust, impunător, curajos, sacoul trebuie purtat cu îndrăzneală. Sacoul trebuie să vă vină perfect, să fie din material de bună calitate şi lucrat cu atenţie. Orice abatere de la calitate va fi aspru sancţionată în rezultatul final. Este piesa vestimentară care merită o investiţie mai mare.

jacheta_mango_01.Jacheta de piele – Purtată iniţial de aviatori şi militari, jacheta de piele a devenit celebră prin anii ’50, fiind adoptată de vedetele cinematografiei americane. De-a lungul timpului, jacheta de piele a fost o emblemă: a aviatorilor în cel de-al Doilea Război Mondial, a comisarilor bolşevici, a motocicliştilor, a rockerilor, a punkiştilor şi lista poate continua. Astăzi, jacheta de piele are atâtea forme şi culori cât purtători şi este capabilă să se scape deopotrivă de frig şi de un blocaj vestimentar.

jacheta_mango_02Jacheta scurtă – Tot Coco Chanel a fost cea care a propus taiorul scurt, fără guler. Iar ideea ei a fost atât de bună, încât de aproape 100 de ani nimeni nu îndrăzneşte s-o uite. Colorată, versatilă, feminină, jacheta scurtă evidenţiază talia, lungeşte picioarele şi flatează. Uneori impune o eşarfă sau o broşă.

jacheta_asos_01Jacheta de ploaie – Comodă, aproape fără formă şi pretenţii, preferata adolescentelor şi a mămicilor, jacheta de ploaie este soluţia perfectă pentru o vestimentaţie lejeră şi negândită. Are o alură sport şi o vezi purtată de vedete la cumpărături sau în parc. Este o jachetă de timp liber, dar, mai ales, de vreme rea. Fie că este colorată puternic sau influenţată de vreun stil al momentului, jacheta de ploaie este întâi de toate utilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.