Noaptea muzeelor 2015

Mâine, 16 mai 2015, ne dăm întâlnire la cea de a XI-a Noapte Europeană a Muzeelor. Evenimentul ne propune 3 circuite muzeale, în 3 oraşe mari ale României: Bucureşti, Galaţi şi Iaşi.

Printre muzeele şi instituţiile care îşi deschid porţile în această noapte, se numără: Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Literaturii Române, Casa Memorială “Tudor Arghezi”, Arhivele Naționale ale României , Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate  (ARCEN), Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, Asociația PostModernism Museum, Muzeul Național Cotroceni, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia şi multe, multe altele.

Toate detaliile legate de programele de vizită şi de evenimente speciale sunt disponibile aici şi pe pagina de facebook a evenimentului.

ZMEU vă recomandă o Noapte Albă la Pensionatul Domnesc de Fete, organizată de ARCEN. Întâlnirea are loc între 7.30 pm – 2.00 am, la Şcoala Centrală (Str. Icoanei, nr. 3-5), care este un monument istoric, realizat la sfârşitul secolului al XIX-lea de arhitectul Ion Mincu. Vizitatorii se vor bucura de tururi ghidate ale Şcolii Centrale, unde se vor delecta cu istoria pensionatului de fete şi poveşti despre elevele de acolo, dintre care vor recunoaşte nume celebre ale unor doamne din perioada interbelică. În plus, oaspeţii vor admira Grădina Interioară a Şcolii Centrale, deschisă anul acesta pentru prima dată publicului. Aici vor avea parte de muzică şi de un maraton de lectură din „Jurnalul unei fete greu de mulțumit”, de Jeni Acterian.

Magia nu se termină aici. ARCEN pregăteşte publicului şi o serie de expoziţii, plus “Povestea de la miezul nopţii” cu tema „Mahalale, mahalagii și mahalagisme”. Starea de bine a vizitatorilor va fi alimentată şi de limonada lui Iulian, alături de o prăjitură specială cu lămâie, pregătită după rețeta originală a Școlii Centrale.

O noapte colorată să aveţi!

Sursa foto: www.facebook.com/noapteamuzeelor/

One Reply to “Noaptea muzeelor 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.