Casa Altemberger – Muzeul de Istorie din Sibiu

Dacă aveți drum prin Sibiu, salutați Hermanni din partea mea. Cei nouă paznici ai Muzeului de Istorie vă vor face incursiunea în lumea medievală a Sibiului mult mai plăcută. Ei sunt vindecătorul, cavalerul, bancherul, măcelarul, crâşmarul, infanteristul, studentul, primarul şi menestrelul, orășenii sfârșitului de secol XVII.

Muzeul de Istorie din Sibiu vă conduce prin întreaga istorie a umanității pe meleaguri sibiene. Pornește de la Paleolitic, trece prin dezvoltarea uneltelor, a armelor, a meșteșugurilor. Ajunge la mândrele ghilde, la obiectele religioase, la steaguri și tezaur. Muzeul v-a pregătit și un lapidarium roman, o cameră dedicată armelor și una dedicată Mișcării Naționale a Românilor din Transilvania. O colecție complexă și bine aranjată, o clădire începută la sfârșitul secolului al XIII-lea și cumpărată de magistratura orașului în 1545, un muzeu de poveste și cu povești.

Muzeul de Istorie din Sibiu poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Este închis lunea și în prima zi de marți a fiecărei luni. Prețul unui bilet este 20 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.