Jazz & Clasic la Sinaia

Ultimele patru concerte din festivalul EUROPAfest Summer Edition @Sinaia au loc între 24 și 27 iulie 2015. Găzduite de Hotel Mara și Biserica Catolică din Sinaia, concertele aduc în fața publicului artiști din Africa de Sud, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Noua Zeelandă, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Marea Britanie.

24 iulie 2015 este dedicat jazz-ului. Începând cu ora 19:00, Sala King’s Valley a Hotelului Mara va răsuna pe acordurile artiștilor Radha Thomas – voce – și Aman Mahajan – pian . Vor urma trei zile de muzică clasică:

  • 25 iulie 2015, ora 19:00 – Concert “Before Sunset” – Hotel Mara
  • 26 iulie 2015, ora 19:00 – Concert “Gala EUROPAfest Summer Edition” – Hotel Mara
  • 27 iulie 2015, ora 19:00 – Concert “Classic in Church” – Biserica Catolică Sinaia

Intrarea la concerte se face pe bază de invitație, iar pentru locurile rămase disponibile accesul va fi liber.

Pe lângă concerte, EUROPAfest Summer Edition include ediția a patra a Summer Music Academy Sinaia, un program de studii muzicale avansate și performanță care a debutat pe 16 iulie. Profesorii ediției 2015 sunt Remus Azoiței / UK, profesor la Royal Academy of Music in Londra, Pierre-Yves Artaud / Franta, flautist concertist de renume internațional, distins cu 5 “Grand Prix du disque” în Franța și Japonia, profesor la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și Cristina Bellu / Italia, Elveția, violoncelistă de renume, Profesor la Scuola Universitaria di Musica in Lugano și Haute Ecole de Musique in Lausanne, reprezentanta European String Teachers Association (ESTA) la Consiliul Europei. Programul este dedicat tinerilor violoniști, flautiști și violonceliști, între 14 și 30 de ani, din țară și din străinătate. Acompaniamentul pianistic este asigurat de Adela Lorincz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.