Zilele Castelului Bánffy din Bonțida

Dacă ești în căutare de destinații de vacanță pline de istorie și energie, ai putea să-ți rezervi finalul lui august pentru a vizita Castelul Bánffy din Bonțida (Cluj).

Construcția castelului a început în secolul al XV-lea și a fost definitivată în secolul al XIX-lea, așa că găsești aici influențe renascentiste, baroce și romantice. Și cum istoria secolului al XX-lea nu a iertat nimic, nici castelul nu a fost cruțat. A devenit spital militar german în 1944, a fost ars la retragerea trupelor germane, iar în 1950 a devenit Cooperativă Agricolă de Producție. Din 1999, ajuns din nou în proprietate familiei Bánffy, castelul a intrat într-un lung proces de renovare, iar astăzi stă mândru în fața turiștilor care îi calcă pragul.

Dar anul acesta, în zilele de 29 și 30 august 2015, vei fi întâmpinat nu doar de istoria Castelului Bánffy, ci și de o atmosferă de sărbătoare. Zilele Castelului Bánffy este un eveniment anual care are în program expoziţii, muzică clasică, ateliere ale meşteşugurilor tradiţionale, activităţi pentru copii, proiecţii de filme, târg de antichităţi, tur ghidat al castelului, demonstrații hipice, teatru, proiecție cartată și multe altele. Sub denumirea de BAROCK 14, a 14-a ediție a festivalului îi aduce pe scenă pe The Best of Me, Bagossy Brothers Company, TRAVKA, Péterfy Bori & Love Band, The Beatalls, Koszika & The HotShots, Alexandrina, Lemon Bucket Orkestra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.