Secrete de vară

Am pășit deja peste pragul lui august și, dacă Doamna Vacanță nu a reușit să intre în planificare până acum, o anumită frustrare se adună peste oraș. Vacanța „de weekend” declanșează cozi interminabile pe toate drumurile care ies din oraș, entuziasmul de festival înghesuie mii și zeci de mii de oameni pe o iarbă arsă sau pe un asfalt încins diabolic, parcurile gem de copii, cărucioare, biciclete. Și mai multă frustrare se adună.

Ca să vă fim de folos, în august ZMEU vă propune locuri neștiute, festivaluri urbane neatinse de „cool”, filme răcoroase și cele mai captivante cărți. Orașul poate fi grozav vara, chiar și când temperatura e jucăuș de mare, trebuie doar să știți câteva secrete.

  • Fiți matinali! Aerul bun al dimineților vă va ajuta să aveți spor la treburi, drumuri plăcute spre birou și satisfacția că ați păcălit canicula. Iar în zilele libere, o plimbare prin parc, o oră-două de mers cu bicicleta înainte ca restul lumii să facă ochi, vor fi perfecte. Dacă reușiți să încheiați activitățile legate de parc la ora 11:00, vă puteți așeza liniștiți la umbră, să luați un brunch cu limonadă și să zâmbiți cunoscător celor care se vaită de aglomerația din parcuri.
  • Cafeaua rece merge perfect cu brunch-ul. Nu trebuie să fie musai frappé cu multă frișcă și multe calorii, orice formă de cafea poate fi servită și rece. Asortați cafeaua cu o sticlă de apă minerală și o cafenea cochetă și liniștită. De exemplu, la The Coffee Shop găsiți doar trei scaune și un pervaz, dar liniște cât cuprinde și o cafea pe măsură.
  • Mâncați ușor! Știu că toți vă înnebunesc cu salatele și cât de sănătoase sunt, dar cred că nu aveți chef să țineți cuptorul aprins ore în șir ca să se facă friptura și nici de supă fierbinte nu cred că simțiți nevoia. E sezonul perfect pentru fructe și legume. Ultima mea găselniță este guacamole cu pepene galben. Ușor nu înseamnă banal.
  • Căutați locuri uitate de aglomerație. Sunt convinsă că nu trebuie să vă faceți plimbarea de duminică nici în mall, nici în magazine de mobilă, nici în același parc de cartier în care ajungeți foarte repede și foarte des. Experimentați fața frumoasă a orașului, admirați arhitectura, vizitați un muzeu (e la fel de răcoros ca mall-ul și costă mai puțin). Descoperiți terase umbrite, în aer liber, cartierele boeme ale orașului și locurile verzi din împrejurimi.
  • Amenajați-vă balconul! Cei care sunteți suficient de norocoși încât să aveți unul. Nu-l faceți depozit de lucruri care nu vă vor mai trebui niciodată. Încercați un scaun împletit din trestie, o pernă uriașă, un scaun de picnic pliabil. Poate și o măsuță de cafea sau o etajeră inteligent aranjată. Nu uitați de plante. În doi pași v-ați creat propria cafenea în aer liber, unde puteți lua micul dejun sau puteți lenevi în compania prietenilor sau doar a unei cărți.

Lucrurile și locurile frumoase sunt uneori chiar sub nasul nostru. Ne întindem însă după ce vedem la alții mai strălucitor, după ce ni se recomandă la televizor și în revistele pline de reclame. Apoi nu ne iese și ne trăim cu amar zilele atât de frumoase de vară, în loc să ne bucurăm de fiecare rază de soare.

Foto: facebook.com/ArchiDesiign

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.