Anonimul 2015

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul a ajuns la a 12-a ediţie. Găzduit la Sfântu Gheorghe, în Complexul Green Village şi Dolphin Camping, festivalul va avea loc între 17 şi 23 august 2015.

Compeţiţia este strânsă şi în acest an. Şase producţii de lungmetraj şi peste 300 de scurtmetraje îşi vor dispuna premiile puse în joc. Printre acestea, selectorul Ludmila Cvikova propune şi filmul românesc LUMEA E A MEA, în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la Festivalul Internațional de Film Transilvania, filmul a fost distins cu Mențiunea specială a secțiunii East of the West la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary. O producție Libra Film și deFilm, filmul îi are în distribuție pe Ana Maria Guran, Iulia Ciochină, Oana Rusu, Ana Vătămanu, Florin Hrițcu.

Scurtmetrajele vin din 30 de țări, selecția acestora aparținând criticului de film Irina-Margareta Nistor. Ele concurează pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, respectiv Cel mai bun scurtmetraj românesc, acordate prin votul publicului. Fundația Anonimul va acorda și anul acesta Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Pe lângă producţiile înscrise în concurs, puteţi viziona şi producţii deja premiate la marile festivaluri de film. În deschiderea festivalului, va fi proiectat în premieră în România cel mai recent film în regia lui Yorgos Lanthimos, The Lobster. Festivităţile de închidere ale acestei ediţii vor fi încununate tot de o premieră, filmul MR. HOLMES, în regia lui Bill Condon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.