Ghid de supraviețuire în oraș

Orășenii cheltuie sume uriașe pe haine potrivite în orice ocazie. Fie că le sunt necesare, fie că le plac, fie că își clătesc astfel ochii după ore lungi de birou, hainele ajung invariabil să sufoce dulapurile și toate spațiile de depozitare existente. Asta se întâmplă pentru că nevoia e definită după criterii sociale, iar nu după ce ne face să ne simțim mai bine. Așa că am făcut o listă cu haine necesare pentru a supraviețui în oraș. Și nu, nu vom vorbi despre cămăși albe care merg cu orice și sacouri de calitate.

de nelipsit in oras_zara2Să începem cu ce ne doare cel mai tare: hainele „nu îmi pasă cum arăt!”. După ce ne-am bătut capul cu haine potrivite pentru birou, pentru nunți, pentru ieșiri la operă, pentru impresionat în club și pentru multe altele, avem nevoie de haine comode, lălâi, deșirate, asimetrice, mototolite, vechi și prietenoase. Avem nevoie de tricoul ăla vechi cu care am dormit la munte și am înotat la mare. Avem nevoie de blugi din alte vremuri și complet neadaptați la tendițe. Din cei tociți spălând mașina. Avem nevoie de tricouri haioase primite cadou de la prieteni, de rochii înflorate isteric, de temiși. Avem nevoie să nu ne pese.

de nelipsit in oras_mangoApoi mai sunt hainele colorate. Cum nu trăim într-unul din cele mai verzi orașe din lume, culoarea predominantă e griul. Ceea ce înseamnă că din când în când explodăm în portocaliu, în verde, în roșu absurd. Fie că vorbim de șosete sau de unghiile de la picioare. Ceva, undeva, trebuie să fie colorat.

Uneori, oboseala și gălăgia orașului ne fac să ne dorim să fim de nelipsit in oras_stradivariusinvizibili. Alegem atunci hainele cele mai puțin bătătoare la ochi, neutre, camuflate perfect în peisajul orașului. Retrăgându-ne în noi ne putem regăsi pentru o clipă liniștea. Poate chiar ne oprim din alergat.

de nelipsit in oras_motiviNu în ultimul rând, avem nevoie de haine care ne fac să ne simțim în vacanță. Fie că vorbim de turiști care vizitează muzee cu aparatul de fotografiat la gât sau de cei care invadează plaje exotice, avem uneori nevoie să ne simțim turiști la noi acasă. Încălțăminte comodă pentru orice tip de vreme, cămăși cu palmieri, pantaloni scurți, rochii vaporoase, pălării, orice se potrivește tipului de turist pe care îl adoptați. Pentru că vorba aia cu lămâile și limonada este foarte adevărată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.