Târg în zi de sărbătoare, la Muzeul Țăranului Român

Religia și tradiția au fost mereu prietene bune. Iar în preajmă de sărbătoare, gospodarul se îmbracă în haine bune și se duce la târg, să vadă ce mai e nou prin lume, să mai vorbească și el cu unul, cu altul și să schimbe ce are in plus cu lucrurile care îi lipsesc. Poveștile populare sunt pline de întâmplări legate firesc de târguri.

În preajma Adormirii Maicii Domnului, Muzeul Țăranului Român vă invită la târg, așa cum era odată. Între 14 și 16 august 2015, de la 10:00 și până la 19:00, sunteți așteptați cu minunile meșterilor populari: icoane, țesături tradiționale, costume populare, obiecte de gospodărie, măști și vase, broderii cu mătase sau mărgele, jucării, pielărie, plante de leac și porțelanuri pictate. Toate pentru a bucura orășeanul în cel mai autentic spirit românesc.

Iar pentru că sunteți oaspeți în zi de sărbătoane, veți fi ospătați regește cu ciolan cu fasole, bulz cu mămăliguţă, sarmale, ciorbă de peşte, frigărui şi cârnaţi la grătar, însoţiţi de gogoşari umpluţi cu varză murată, cozonaci și prajituri de casă, turtă dulce, șerbeturi și dulcețuri.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.