Inspirație de toamnă

De ceva vreme încoace tendințele modei se rezumă la a amesteca influențe ale anilor trecuți. Un pic de boem ’70, un pic de imprimeu ’80, o croială din ’50 și un pic din nebunia muzicii anilor ’90. Și uite așa, iese un cocktail proaspăt de tendințe vechi transformate în nou.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să dăm iama în magazine de fiecare dată când se amestecă în cocktail. Putem foarte bine să ne amestecăm propriul cocktail din ce găsim în dulap. Iată câteva exemple:

  • Se poartă bluzele și cămășile încheiate romantic cu fundă. Și-au atins gloria în anii ’80 și funda_mango_01Margaret Thatcher le-a purtat cu siguranță de sine și feminitate. Foarte probabil să nu mai fie în ton cu sezonul următor, așa că nu prea merită să le achiziționați. Dar, dacă vă prinde stilul, puteți improviza dintr-o cămașă simplă și o eșarfă delicată de mătase ascunsă pe sub guler.
  • Se mai poartă stilul boem al anilor ’70, stil care a făcut valuri și în sezonul de vară. Cămăși colorate, imprimeuri, volănașe, materiale ușoare. Dar când termomentrul nu mai trece de 20 de grade parcă ne-am dori ceva mai călduros. Ce ziceți de o vestă de lână? Sigur aveți una tricotată chiar de cineva drag. Cu cât mai vechi modelul, cu atât mai bine. Puteți încerca și o bundiță.
  • Și din anii ’90 a ajuns ceva în sezonul toamnă – iarnă 2015. Rochiile foarte lungi, tricourile funda_bershka_01largi, influențele pop și rock, blugii rupți, ghetele cu orice. Par mai mult haine de vară, de festival, de concerte în aer liber. În diminețile reci de toamnă, merge perfect un poncho, un pulovăr foarte larg sau o eșarfă groasă de lână, aruncat ca din întâmplare peste o astfel de ținută.

Propria rețetă funcționează mereu mai bine decât moda. Amestecul perfect se obține cu buget redus și imaginație multă. Trebuie doar să îndrăzniți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.