Cum a fost a treia ediţie a Festivalului de Cultură Urbană Bohemian Square, Braşov 2015

Zilele trecute, Braşovul a fost luat cu asalt de cultură şi frumos la a treia ediţie a Festivalului de Cultură Urbană Bohemian Square. Peste 8.000 de braşoveni şi de turişti s-au lăsat vrăjiţi de complexitatea programului adus la viaţă de peste 150 de artişti, arhitecţi, designeri şi muzicieni din ţară şi de peste hotare.

Bohemian Square 2015 - Brasov (11)

Instalațiile arhitecturale interactive, Expoziția de design românesc contemporan, concertele de jazz fusion şi balkan-teatro-disco, lucrările de artă din spaţiul public admirate şi îmbogăţite de trecători au făcut din această ediţie un eveniment plin de culoare şi imaginaţie. Fotograful portughez Andre Vicente Goncalvez, a cărui colecţie de fotografii a fost expusă pe toată durata festivalului, a mărturisit că va duce mai departe ferestrele Braşovului, adăugând colecţiei sale Ferestrele lumii sute de fotografii cu acestea.

Iar pentru a păstra amintirea boemă a festivalului, autobuzul împodobit cu lucrări de artă şi chiar cu mici contribuţii ale publicului va circula pe linia 51, susţinând candidatura Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Bohemian Square 2015 - Brasov (6)

De reuşita festivalului se bucură şi organizatorii, după cum declară Szidonia Balint, Președinte al Asociației Bohemian: „Considerăm că ne-am atins scopul și am reușit să stârnim apetitul comunității locale pentru artă și cultură în toate formele ei. Am oferit surse de inspirație, impulsuri de creativitate și multă voie bună. În plus, ne-a bucurat să observăm că festivalul a impresionat și turiștii internaționali, pentru care o astfel de inițiativă este un motiv de revenire în zona Brașovului.”

Bohemian Square 2015 - Brasov (15)

La bună revedere cu arta şi creativitatea, la următoarea ediţie a Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană la Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.