La patru ace pe bicicletă

Dacă natura slujbei nu vă dă pace şi vă impune un cod vestimentar strict, nu înseamnă că trebuie să lăsaţi bicicleta acasă. Ei bine da, s-au mai văzut oameni pedalând în costum, iar efectul a fost doar un angajat mai sănătos şi mai fericit.

Vlad Mariș, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți în domeniul vestimentar din România, are câteva sfaturi pentru cei care se pregătesc să uite de orele nesfârșite petrecute în trafic și să călătorească relaxat și cu eleganță spre birou:

  • Primăvara și toamna vă recomandăm haine de culori închise și nu foarte groase. Mersul pe bicicletă este un efort fizic constant și trebuie să evităm supraîncălzirea. Este bine să aveți un impermeabil de rezervă în servietă, pentru orice eventualitate.
  • “Dacă purtați sacou, acesta va fi întotdeauna descheiat, chiar dacă este sacou la două rânduri de nasturi. Și veți avea nevoie de pantofi cu talpa cauciucată. În cazul pantofilor cu talpa de piele, există riscul să alunecați pe asfalt sau la contactul cu pedalele”, vă mai recomandă Vlad Mariș.
  • Dacă aveţi nevoie de geantă, alegeţi una ca a poştaşului, care să se poată purta pe umăr, sau un rucsac. Puteţi opta şi pentru o geantă specială pentru bicicletă care se prinde pe cadru şi nu vă încurcă la pedalat.
  •  “Vara recomand ținute deschise la culoare, din materiale specifice verii: lână subțire, bumbac, in. Devine obligatorie purtarea unei pălării pentru protecția de soare a capului și gâtului – asta dacă vă deplasați exclusiv pe trotuar. Dacă sunteți participant la trafic, veți purta automat cască de bicicletă, precizează Vlad Mariș.
  •  Pentru orice eventualitate, este bine să nu pedalaţi cu cravata la gât şi să aveţi o cămaşă de schimb la voi. Nu se ştie niciodată şi e mai bine să fiţi precauţi decât să regretaţi.

Fie că vor să facă sport, fie că vor să scape de aglomeraţia din trafic sau pur şi simplu pentru că nu se pot despărţi de bicicletă, din ce în ce mai mulţi orăşeni aleg să ajungă la birou cu bicicleta.

“Acest lucru se întâmplă și pentru că oamenii au început să facă mai multă mișcare și să se gândească mai mult la mediul înconjurător. O bicicletă de oraș este în primul rând foarte confortabilă. Unele au portbagaj în spate sau coșuleț în față pentru a depozita geanta sau servieta pentru serviciu, dar este foarte util și pentru alte accesorii. Dacă vorbim de preferințe, domnii aleg de obicei cadre clasice drepte și înalte iar doamnele sunt adeptele cadrului ondulat și jos– tip gât de gâscă – care le permite o urcare și o coborâre fără bătăi de cap.“, spune Răzvan Popescu – Coordonator departament ciclism la SportGuru.ro – magazin specializat de articole sportive.

Foto: Mihai Ungureanu
Concept foto: PINK STRIPE Group
Bicicletă pliabilă Tern Verge X10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.