Ziua Mondială a Alimentației

Cercetătorii spun că mâncăm mai bine decât toți strămoșii omenirii la un loc, pentru că avem acces tot timpul anului la fructe și legume proaspete, pentru că varietatea de alimente este foarte mare și pentru că ne pricepem de minune la conservat. Tot ei spun că nu este prea sănătos să abuzăm de chimicale, aditivi și coloranți și ne sfătuiesc să alegem mâncarea ecologică.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, pe 16 octombrie 2015, la Dianei 4 se gătește eco. Bloggeri din sfera culinară ( Laura Teodora Holban, Bianca Onofrei, Isabela Dobrin, Cristina Toth și Dorina Ene), precum și Chef Tobias Fetz (bucătar cu o stea Michelin) vă așteaptă cu rețete gustoase gătite din fructe și legume de sezon. Producătorii locali au răspuns și ei invitației, astfel încât veți putea să vă faceți și piața de la Legume de Țară, Legume Fericite, Cutia Țăranului și Tomatina.

Tot pe 16 octombrie 2015, Greenpeace România lansează raportul „Cele 7 principii ale agriculturii ecologice” și organizează o dezbatere cu bloggeri, fermieri bio și specialiști despre marile provocari ale sistemului agricol curent și despre dificultătile pe care le întâmpină agricultorii bio în România.

Mâncarea ecologică nu este un moft. Ea este accesibilă tuturor, cu un minim de efort, iar rezultatul este mult mai gustos și mai sănătos decât credeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.