O excursiune arheologică

Până pe 31 ianuarie 2016, Muzeul Național de Antichități vă invită la „O excursiune arheologică”, expoziție găzduită de Muzeul George Severeanu. Expoziția este dedicată fazelor incipiente ale arheologiei în România, care au adăugat un patrimoniu valoros culturii române.

Spațiul expozițional este organizat în funcție de marile situri arheologice aparținând epocii greco-romane din spațiul dobrogean, printre care se numără Histria, Callatis, Capidava, Tropeum Traiani.

Expoziția detaliază și activitatea celor mai importante nume ale arheologiei de teren, cercetătorii Grigorie Tocilescu și Vasile Pârvan.

Suplimentar, există spații dedicate ceramicii grecești și istoricului Muzeului Național de Antichități.

Colecția „Maria și Dr. George Severeanu” face parte din patrimoniul de muzee și case memoriale a Muzeului Municipiului București și are sediul în Strada Henri Coandă nr. 26 (zona Piața Romană). Clădirea are o arhitectură interioară superbă, de la decorațiunile tavanelor la lambriurile de lemn, până la vitralii. Deasemenea, puteți arunca un ochi și asupra micii colecții numismatice (medalii și monede) aparținând familiei Severeanu.

Prețul unui bilet este de 5 lei (preț întreg) sau 2 lei (preț redus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.