Bazar

Formația de muzică veche românească Trei Parale vă invită duminică, 22 noiembrie 2015, la concertul intitulat Bazar, un proiect prin care se încearcă recuperarea unei părți din muzica urbană de tradiție orală a secolului al XIX-lea, provenind din Moldova și Valahia.

Bazarul se va instala la Muzeul Național Cotroceni, începând cu ora 19:00. Atmosfera de han, de târg, de mahala va fi adusă dintr-o perioadă în care influențele culturale străine se amestecau armonios cu cele românești. Cu modele importate de la Paris sau de la Istambul, cu mahalale țigănești sau evreiești, cu multe comunități grecești, armenești sau italienești, orașele românești ale secolului al XIX-lea și-a definit propriile curente artistice, dând naștere unei muzici specifice doar lor. Formația Trei Parale a folosit broșurile lui Anton Pann și cele ale elevului său George Ucenescu, dar și culegeri personale și alte manuscrise ale timpului. Bazar este o lecție de istoria muzicii, pusă la cale de principalul responsabil al formației, etnomuzicologul Florin Iordan.

Biletele se pot procura din rețeaua Eventim. Pentru acces, este necesar să aveți la voi buletinul (sunt regulile impuse de Muzeul Național Cotroceni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.