Crăciun țărănesc

Pentru amatorii de bunătăți tradiționale, Muzeul Țăranului Român a pregătit un târg tradițional, între 18 și 23 decembrie 2015. Târgul „Crăciun țărănesc” vă așteaptă cu peste 100 de artizani și meșteri populari.

Ca orice târg dedicat Crăciunului, și aici veți găsi potențiale cadouri și ornamente pentru brad, dar.. nu neglijați mâncarea. Să începem cu cele dedicate mesei de Crăciun: șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Cozonacul Bujor si Cozonac Domnesc cu nucă, simpli, rahat, mac și de post, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 kg. Urmează apoi produsele de post, de care vă puteți bucura încă de pe acum: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere și nuci. Nu în cele din urmă, vin produsele gătite pentru a vă bucura papilele gustative chiar la târg: sarmale, varză cu mămăligă sau fasole, pomana porcului și ciolan fiert în vin, storceag și multe alte delicatese.

Obiecte noi și antichități și o atmosferă de pregătire de sărbătoare care e aproape mai bună decât sărbătoarea în sine, vă așteaptă cu drag la Muzeul Țăranului Român.

Târgul este deschis între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.