Filme de vacanţă

Dacă programele TV nu te conving şi nici zăpadă nu s-a adunat încă pe pârtii, îţi mai rămân cărţile şi filmele pentru a-ţi anima serile lungi de iarnă. Am adunat aşadar câteva recomandări cinematografice, bune de încălzit sufletul şi de dat idei.

Wall-E este un film pentru copii şi adulţi, poate chiar mai mult pentru adulţi, deşi nu se spun mai mult de câteva vorbe în tot filmul. Este o animaţie din 2008, care reuşeşte în multe imagini şi puţine vorbe să-ţi arate unde va ajunge umanitatea dacă o ţinem tot aşa. Filmul nu este doar educativ, ci şi plin de umor, delicat şi sensibil, iar personajul principal este un robot. Ce vă puteţi dori mai mult?

dvd morocanosiiMorocănoşii nu este un film nou, dimpotrivă. L-aţi văzut probabil deja la televizor, pentru că este produs în 1993, dar, cu toate acestea, este un film bun de revăzut. Pentru că prietenia este miraculoasă întotdeauna, iar umorul şi bucuria cu care joacă cei doi actori din rolurile principale (Jack Lemmon şi Walter Matthau) sunt molipsitoare. Morocănoşii spune povestea a doi vecini, adversari într-ale pescuitului şi veşnic puşi pe harţă. Că ei sunt de fapt prieteni, nu mai este nevoie să vă spun.

hobbit

Tot pentru întreaga familie este şi trilogia Hobbitul. Plină de aventură, efecte speciale, personaje de poveste şi schimbări de situaţie, trilogia Hobbitul este o călătorie, o iniţiere, numai bună pentru vacanţă. La prima vedere sau nu, Hobbitul dă oarecum dependenţă, la fel ca şi continuarea sa din Stăpânul inelelor.

homeŞi ca să nu uitaţi cât este de important să aveţi ce numi “acasă”, vă recomand la final animaţia Home, apărută în 2015. Home spune povestea unei comunităţi în căutarea unei planete pe care să o colonizeze, fără a le păsa că distrug viaţa loucitorilor deja prezenţi pe acea planetă. Se mai adaugă faptul că planeta este Pământul şi că de-a lungul aventurilor de colonizare, este redescoperită prietenia şi familia. Perfect pentru sărbători, nu credeţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.