Astra Film Festival, în turneu la Bucureşti

Festivalul de film documentar Astra, găzduit de Sibiu de mai bine de 20 de ani, s-a hotărât anul acesta să bucure şi publicul bucureştean cu cele mai bune şase filme ale anului 2015. Între 29 şi 31 ianuarie 2016, la Muzeul Ţăranului Român (Studioul Horia Bernea), începând cu ora 18:00, filmul documentar este la el acasă.

În program au fost incluse producţiile câştigătoare la ediţia 2015. Astfel, puteţi viziona:

29 ianuarie 2016

  • ora 18:00 – With or Without You (regia Hyuckjee Park) – Premiul Juriului, secțiunea Internațional la AFF 2015 – un film observațional care surprinde lucrurile mărunte de zi cu zi din viața a două femei vârstnice care locuiesc împreună într-un sat coreean.
  • ora 19:45 – Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet) – Marele Premiu la AFF 2015. Filmul este o incursiune emoționantă în universul a doi frați romi de origine română care locuiesc în suburbiile Parisului

30 ianuarie 2016

  • ora 18:00 – The Wolfpack (regia Crystal Moselle) face cunoscută viața a șase frați adolescenți a căror tată a decis că trebuie să-i protejeze de societate, așa că nu le-a permis niciodată să părăsească apartamentul în care locuiesc situat în centrul New York-ului, în schimb le-a dat undă verde la colecția sa de filme de ficțiune.
  • ora 19:30 – I am the People (regia Anna Roussillon) urmărește modul în care Farraj, un om simplu care se ocupă cu cultivatul pământului, trăiește revoluția egipteană din fața televizorului, în comparație cu conaționalii săi aflați în miezul revoltei.

31 ianuarie 2016

  • ora 18:00 – Left on Purpose (regia Justin Schein), portretul unui fost activist părăsit de colegii alături de care cândva milita pentru cauze comune și care luptându-se cu despresia clinică, alcoolul și drogurile se teme să nu devină o povară pentru ceilalți
  • ora 19:30 – The Seven dwarfs of Auschwitz (regia Ursula Macfarlane) face cunoscut cazul a șapte frați pitici din Maramureș, cântăreți și interpreți, care ajung în timpul ocupației naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.