Moda în Țara Românească

Istoria nu înseamnă doar un șir lung de domnitori și anii în care au purtat bătălii. Istoria înseamnă să înțelegem deopotrivă evenimentele și viața celor care le-au trăit. În acest spirit, Muzeul Municipiului București vă invită joi, 25 februarie 2016, la lansarea volumului Moda în Țara Românească, secolul al XVIII-lea și prima jumătate a secolului al XIX-lea. Veşminte şi accesorii de epocă din patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti, autor Dr. Maria-Camelia Ene.

Lucrarea cuprinde un studiu amănunțit asupra artelor decorative din perioada cuprinsă între secolul al XVIII-lea și prima jumătate a secolului al XIX-lea. Sunt analizate condițiile politice și sociale care au influențat stilul vestimentar al vremii. Costumul popular, accesoriile vestimentare, broderiile și veșmintele obișnuite, toate poartă amprenta artelor autohtone, dar și influențe ale barocului turcesc. Lucrarea prezintă și imagini din colecția de veșminte și accesorii a Muzeului Municipiului București, dar și imagini după gravuri ale epocii, portrete de domnitori și fotografii.

Evenimentul va începe la ora 17:00 și va fi găzduit de Grand Hotel Continental, sala Nicolae Tonitza. Invitați de seamă sunt Prof. Univ. Dr. Adina Nanu şi pe Prof. Univ. Dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „George Oprescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.