Noaptea Institutelor Culturale la București

Institutele culturale europene din București vă așteaptă la a zecea ediție a evenimentului Noaptea Institutelor Culturale, în noaptea de 24 iunie 2016, între orele 12:00 – 2:30.

Programul acestei ediții este foarte bogat. Elogiile aduse lui Willian Shakespeare și Miguel de Cervantes se împletesc cu spectacole de teatru, proiecții, lecturi, recitaluri de muzică clasică, o expoziție de benzi desenate și muzică tradițională. Institutele implicate în eveniment sunt British Council Romania, Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, forumul cultural austriac, Fundația Culturală Greacă, Goethe-Institut Bucuresti, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, Institutul Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză, Instituto Cervantes de Bucarest, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Istituto Italiano di Cultura Bucarest, Institutul Polonez și Spaţiul Public European.

Cursurile de limbi străine, jocurile și dezbaterile interculturale, pe tema diversității sau a stereotipurilor, spectacolele de teatru și atelierele pentru copii și adulți – printre care cel dedicat artei tradiționale turcești de a desena pe apă, ebru, sau cel prin care copiii învață să construiască propria căsuță pentru păsări, folosind tehnica papier-mâché – vor completa paleta multidisciplinară din data de 24 iunie 2016. Și cum niciodată nu au lipsit de la Noaptea Institutelor Culturale surprizele culinare, participanții la maratonul cultural sunt invitați să guste preparatele turcești și poloneze și să încerce celebrul gulaș unguresc sau tradiționala spaghettata, pregătită live.

Programul complet al evenimentelor este disponibil aici. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.