Reciclează bateriile uzate!

Eşti înconjurat de baterii.. laptopul, telefonul, aparatul de fotografiat, mouse-ul, jucăriile copiilor, telecomanda televizorului, ceasul de mână, aparatul de gonit gândaci. Nu ne mai putem imagina lumea fără energie, fără electricitate, fără baterii. Anual, românii aruncă la gunoi peste 50 de milioane de baterii și acumulatori uzați. Cantitatea echivalează cu 1150 tone deșeuri de mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu.(sursa: green-report.ro).

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 5 iulie – 30 noiembrie 2016 campania de conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, ,,Reciclezi mai mult, plătești mai puțin!”.

Campania se desfăşoară în Bucureşti şi se adresează asociaţiilor de proprietari înscrise în Liga Habitat. Asociaţiile vor primi tot ce este necesar pentru coletarea bateriilor, iar preluarea acestora se va face gratuit. La finalul campaniei, cele mai harnice şi responsabile cinci asociaţii de proprietari vor primi un sistem de iluminare inteligent. Asociațiile se pot înscrie în campanie prin transmiterea unui e-mail pe adresa helpdesk[at]snrb[.]org sau către Liga Habitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.