Ciao Bucarest!

Bucureștiul a cunoscut și adoptat multe de la națiunile care i-au trecut pragul. Francezi, italieni, armeni, turci, greci, aromâni, germani și alții au iubit și modelat acest oraș, după creativitatea fiecăruia și, mai ales, după dorul de casă. Ciao Bucarest. Inflențe urbane italiene în București este o expoziție organizată de Ambasada Italiei la București și găzduită de Muzeul Național de Artă al României, menită a valorifica spiritul creativ italian, reflectat în arhitectura și peisajele Bucureștiului din secolul al XVIII-lea și până astăzi.

O galerie originală de imagini, montate în mod inedit, va dezvălui vizitatorilor clădiri, monumente, parcuri, străzi, piețe, contrucții contemporane: de la Palatul Mogoșoaia până la Aeroportul Henri Coandă. Sunt repere italiene care aparțin istoriei Bucureștiului. Nu lipsesc nici metodele moderne de expoziție: o machetă tridimensională a orașului, un volum de fotografii și un website dedicat acestui eveniment.

Ciao Bucarest. Inflențe urbane italiene în București poate fi vizitată până pe 15 august 2016, de miercuri până duminică, între orele 11:00 și 19:00. Expoziția este găzduită de Sălile Kretzulescu. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.