Brené Brown – Curajul de a fi vulnerabil

Brené Brown este profesor universitar, scriitor și publicist, vorbitor la scenă deschisă. A ajuns să fie cunoscută datorită prelegerii pe care a ținut-o în cadrul conferințelor TED, prelegere care a avut ca subiect puterea vulnerabilității.Volumul său, Curajul de a fi vulnerabil, aduce publicului concluziile la care autoarea a ajuns după mai bine de 10 ani de interviuri, documentare și experimentare.

Nu cred că se pot recomanda cărțile de dezvoltare personală. Tocmai pentru că vorbim despre ceva extrem de personal. Dar nu strică niciodată să ascultăm idei proaspete, să descoperim altă perspectivă, să înțelegem că nu avem mereu dreptate și că lumea nu se termină cu orizontul nostru. Curajul de a fi vulnerabil mi s-a părut o carte deschisă, expusă dacă vreți. M-am regăsit printre cei cu probleme, timorați, centrați pe propria persoană, vulnerabili. Aș vrea să mă regăsesc în tabăra celor care își sunt suficienți sieși, a celor care au dezvoltat reziliență la vulnerabilitate, a celor recunoscători. Așa că mie cartea mi s-a potrivit. Pentru că există speranță în cartea lui Brené Brown. Există educație și reușită, acel sentiment grozav când ajungi să te oglindești fericit în ochii celor dragi.

Curajul de a fi vulnerabil este structurată și aranjată pe înțelesul tuturor, iar tonul abordat, al experienței proprii împletite cu cea profesională și cu o listă lungă de lecturi, te convinge de documentarea migăloasă din spatele textului. Din nou, nu este pe gustul tuturor, dar dacă se întâmplă să fie pe gustul tău, îți va face bine. De aceea, recomand să alegeți o librărie liniștită, să vă faceți timp și să răsfoiți cartea înainte de a o cumpăra. Dacă vă prinde, atunci e pentru voi.

One Reply to “Brené Brown – Curajul de a fi vulnerabil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.