Anim’est 2016

A 11-a ediție a Festivalului internațional de film de animație Anim’est va avea loc între 7 și 16 octombrie 2016, în București. Găzduit de Cinema PRO, Cinema Elvire Popescu, Cinemateca Eforie, Club Fabrica și DESCHIS Gastrobar, festivalul își propune să aducă în centrul atenției animația, într-o ediție plină de magie și pufoșenie, ediție patronată de super-felina Luna.

Anul acesta pisicile sunt în centrul atenției la Anim’est.

O serie de proiecții speciale, micro-universuri fantastice create în jurul celor mai iubite feline, vor face parte din programul Anim’est 2016 : de la lungmetraje iconice precum Parisul Vesel (r. Abe Levitow, 1962) sau Pisicile aristocrate (r. Wolfgang Reitherman, 1970), până la producții mai recente, precum O pisică la Paris, lungmetrajul lui Jean-Loup Felicioli și Alain Gagnol nominalizat la Oscar în 2012. , spun organizatorii.

Nu va lipsi nici Motanul Felix, într-o selecție specială de scurtmetraje, celebra pisica neagră antropomorfă desenată de Otto Messmer în epoca filmului mut fiind cunoscută ca primul personaj de animație suficient de popular pentru a atrage publicul de film. Pisicile vor fi prezente în toate secțiunile festivalului.

La Anim’est 2016 țară invitată este Belgia. Veți avea ocazia să vedeți o retrospectivă fermecătoare a animației belgiene, cu sprijinul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anima Bruxelles.

Nu lipsește nici competiția, așa cum bine v-a obișnuit festivalul. Secțiunile acestei ediții sunt lungmetraj, scurtmetraj, film studențesc, videoclip, Minimest (animație dedicată copiilor) și film românesc. Filmele intrate în competiție le puteți găsi aici.

Programul complet al proiecțiilor este disponibil aici.

Biletele sunt disponibile on-line pe eventbook.ro și la casele de bilete ale Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.