ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Baroq’eMotion

Baroq’eMotion este un eveniment inedit în peisajul cultural bucureștean. Un spectacol complet, care îmbină muzica barocă și elementele multimedia moderne, dansul contemporan și costumele de epocă. Baroq’eMotion vă așteaptă la Sala Atelier a Teatrului Național București pe 14 noiembrie 2016, la ora 19:00.

Baroq’eMotion e acel pariu în care se păstrează intactă somptuozitatea și delicatețea barocului, dar se adaugă minimalismul contemporan, garnisit cu tehnologie și cu mijloace media actuale.(…) Un pic de Fellini amestecat cu un catwalk la Paris și cu un performance solo din zona underground. Nu e simplu. Dar clar nu e plictisitor., spun cei care au imaginat acest concept.

Coregrafia îi aparție dansatoarei Juhász Csilla, iar conceptul muzical clavecinistei Raluca Enea. Regia este semnată de Laurentiu Calomfirescu.

În program:

– Jean Philippe Rameau (1683 – 1764) – din colecția „Les Indes Galantes – Balet, reduit a quatre grands concerts” (1735/36): Entrée (des quatre Nations dans la Cour d’Hébé)
– Jean Philippe Rameau (1683 – 1764) – din colecția „Pièces de clavessin avec une methode pour la mechanique des doigts” (1724)
Suite en mi: Allemande – Courante – Gigue en Rondeau – 2e Gigue en Rondeau – Le Rappel des Oiseaux – Rigaudon – 2e Rigaudon – Double du 2e Rigaudon – Musette en Rondeau – Tembourin – La Villageoise (Rondeau)
– Jean-Baptiste-Antoine Forqueray le Fils (1699 – 1782) – din IIe Suite: La Mandoline – La Buisson. Chaconne
– Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – din Sonata în re minor (BWV 964) pentru clavecin solo: Adagio – Allegro.Fuga
– Antonio Soler (1729 – 1783) – Fandango

Biletele sunt disponibile on-line, pe kompostor.ro.

barocdansevenimenterecomandareTeatrul National Bucuresti

Monica Radulescu • 05/11/2016


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.