ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Pictură românească din colecția Fundației Bonte

Muzeul Colecțiilor de Artă vă invită să descoperiţi între 14 februarie 2017 şi 30 aprilie 2017 o colecţie particulară deosebită. Expoziţia completează colecţiile muzeului, oferind publicului posibilitatea de a admira opere ale unor importanți pictori români din perioada 1875 – 1945.

Expoziţia Pictură românească din colecția Fundației Bonte cuprinde, după cum îi spune numele, opere ale pictorilor români colecţionate de de omul de afaceri portughez Alain Bonte. Expoziţia a fost prezentată în 2016 la Palatul Național Ajuda din Lisabona şi pune în valoare o perspectivă străină asupra artei românești. Ea va fi însoțită de ghidaje speciale și alte activități educative pentru public.

„Faptul că Muzeul Colecțiilor de Artă va include pentru o vreme parte din colecția Fundației Bonte în programul său expozițional reflectă pe de o parte dorința noastră de a mijloci întâlnirea cu colecții valoroase de artă, de a accentua importanța colecționarilor în circuitul operei de artă și, pe de altă parte, generozitatea domnului Alain Bonte. Acesta consideră, ca și noi, că bucuria relației privilegiate cu opera de artă trebuie împărtășită și publicului larg”, spune Călin Stegerean, director general al Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei, nr. 111, Corp C), de sâmbătă până miercuri, între orele 10.00 – 18.00. Preţul unui bilet este 15 lei.

artaexpozitiemuzeuMuzeul Colectiilor de Artarecomandare

Monica Radulescu • 13/02/2017


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.