ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Salată cu zucchini

Pentru cei care nu pot rezista o iarnă fără salată, pentru cei cărora verdele nu le poate lipsi din farfurie şi pentru cei cărora le place să se joace frumos cu mâncare, avem astăzi o reţetă de salată cu zucchini.

Zucchini este un dovlecel mai verde, venit ca toţi dovlecii din America, dar cultivat cu spor şi drag în nordul Italiei pe unde şi-a găsit şi denumirea. Partea bună la zucchini este că mare parte din el poate fi mâncată crudă, ca un fel de castravete. Ideal este să folosiţi obiectul magic de curăţat legume pentru a tăia fâşii subţiri din zucchini. Şi de aici toată ideea salatei.

salata zucchini 04.Orientativ, pentru o salată de două persoane, aveţi nevoie de 1 zucchini, 2 roşii medii, o jumătate de ardei roşu, un morcov mediu, salată verde sau iceberg şi rucola, sare, piper, ulei de măsline şi oţet de mere. Algoritmul e simplu: într-un castron suficient de mare puneţi pe rând salata verde şi rucola. Adăugaţi zucchini şi morcovul, ambele tăiate fâşii. Pentru zucchini trebuie să vă opriţi din tăiat când ajungeţi aproape la seminţe. La fel, pentru morcov, opriţi-vă înainte de a ajunge la miezul lemnos. Apoi se pun roşiile tăiate bucăţi şi ardeii tăiaţi beţişoare. Amestecând legume de diferite forme şi culori faceţi un bine aspectului final, dar modelul nu este vital pentru gust.

salata zucchini 03. salata zucchini 02.

Asezonaţi salata cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet de mere. Aici există o singură regulă de aur: puneţi câte puţin din fiecare şi gustaţi până ajungeţi la rezultatul dorit. Dacă vă simţiţi aventuroşi, puneţi şi nişte fulgi de chili. Se amestecă totul cu drag şi atenţie şi se serveşte lângă ceva mai puţin acid. Un piure de broccoli este ideal. Poftă bună!

retetasalatazucchini

Monica Radulescu • 14/02/2017


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.