ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

2

Fascinaţia tricoului

Suntem în plin sezon de purtat tricouri. Bine, când nu e sezon de purtat tricouri!? Tocmai pentru că sunt comode, uşor de asortat, ieftine şi cu şanse mari să fie din bumbac, tricourile ar trebui alese cu atenţie specială.

Ne-am obişnuit să le vedem ca pe o a doua piele. Le luăm din dulap aproape cu ochii închişi. Adesea, dezvoltăm tipare când vine vorba de tricouri şi ne proptim într-o singură categorie: albe, cu guler, cu trupa preferată imprimată pe piept, cu mesaje motivaţionale sau amuzante (pentru unii). Adunăm grămezi de tricouri şi nu prea ştim cum le-am putea recicla.

De fapt, diversitatea modelelor ar trebui să ne inspire să alegem calităţile, nu cantitatea. Încă un tricou în dulap trebuie să aducă o bucurie mai lungă decât vizita în cabina de probă. Poate fi un mic detaliu, un mesaj ghiduş, o combinaţie îndrăzneaţă de culori. Poate fi un model pictat manual, găsit într-o scotoceală printr-un târg de handmade, sau acel amestec de confort, practic şi culoare pe care le găseşti în tricoul preferat de alergare (care tricou, apropos, nu trebuie să fie musai un tricou tehnic luat de la o firmă scumpă de articole sportive. Dacă nu faceţi sport de performanţă cred că sunteţi în siguranţă alergând într-un tricou lejer din bumbac sau in.)

Urmăriţi drumul tricourilor spre maşina de spălat. Aveţi 50 şi le spălaţi mereu pe aceleaşi 10? Opriţi-vă din cumpărat şi faceţi o excursie în propriul dulap. Ce nu mai e de purtat pe stradă poate fi folosit prin casă sau ca pijama. Ce nu mai poate funcţiona ca tricou, poate funcţiona drept cârpă de praf sau acea cârpă pe care n-o găsiţi niciodată în maşină când aveţi nevoie.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că tricourile sunt ieftine. Pic cu pic se umple oceanul. Dacă v-a luat valul şi aţi cumpărat mai multe decât era necesar, mai analizaţi o zi-două şi returnaţi produsele care nu vă sunt nici necesare, nici lipite de suflet. Căutaţi “tricoul”, nu “încă un tricou”. În plus, nu generalizaţi. Tricourile sunt grozave, dar există multe alte feluri de haine pe lume.

Această prezentare necesită JavaScript.

modastiltricourivara

Monica Radulescu • 02/06/2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. T-shirt Fest ediție proaspătă de 2017 | ZMEU București
  2. T-shirt Fest ediție antrenată de 2018 | ZMEU București

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.