Modă în sala de sport

Se apropie sărbătorile cele mai gustoase și mai aromate ale anului. Meniuri festive, cadouri, musafiri, petreceri diurne și nocturne, toate ne vor fi la îndemână cât de curând. Pentru că vinovăția meselor îmbelșugate va lovi în cei care obișnuiesc sau și-ar dori să facă sport, punem pe lista de cumpărături și ținuta pentru sala de sport sau alte activități sportive. Ni se pare că ne mai spălăm din păcate dacă ne mai cumpărăm niște colanți. Și pentru că rareori avem măsură, ne burdușim dulapul cu haine sintetice, supraelastice și foarte rar purtate.

Mersul la sală devine o modă în mediile urbane. Beneficiile pentru sănătate sunt evidente, socializarea mai produce și ea câteva endorfine, informațiile curg din toate direcțiile. Avem haine pentru alergat, haine pentru cardio, pentru pilates, pentru yoga, pentru înot, pentru de toate. Nu ne gândim prea des, dacă o facem vrreodată, la materialul din care sunt făcute aceste haine și la impactul lor asupra planetei. Astfel, în preferințele utilizatorilor de sport stau hainele sintetice, făcute din poliester, imposibil sau foarte greu de reciclat. Hainele de genul acesta durează pentru totdeauna, totuși alegem să ne cumpărăm mereu altele noi. De dragul motivației pentru sport.

Soluții? Sigur există și nici măcar prea departe de noi. Pentru o oră de mers la sală, un tricou sau un maieu din bumbac 100% nu va dăuna nici sportului, nici planetei. Într-o oră nu aveți timp să vă plângeți că tricoul de bumbac se usucă greu și vă prinde frigul. Iar pentru ore de intensitate moderată, ca cele de pilates și yoga, inul și bumbacul pot face minuni pentru starea de spirit. Pentru alergat și activități sportive în aer liber, există haine speciale realizate din lână. Ușoare, moi, o plăcere de purtat, hainele din lână nu țin rece nici când sunt ude. Iar tehnologia a evoluat atât de mult încât hainele din lână nu mai au nici o legătură cu ce andrela bunica odată. În plus, hainele din lână sunt biodegradabile. Îngropate în pământ, dispar în 6 – 9 luni. Plasticul nu dispare niciodată.

Cea mai bună soluție pentru spiritul sportiv este să alegeți materiale biodegradabile, dar și să purtați hainele cu încredere până își vor desăvârși viața de haine.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.