Se denumește smoothie o băutură groasă făcută din fructe și legume terciuite profesional de către un instrument electric. Un fel de piure mai subțire, din fructe și legume proaspete, căruia i se adaugă după gust și preferințe apă, gheață, condimente, îndulcitori, lapte și multe altele. Ca să rămânem la varianta cea mai sănătoasă, excludem din start zahărul și laptele. Să fie doar din fructe și legume, apă și ierburi.
O astfel de băutură se comercializează la un preț nu tocmai mic, mai ales că ideal ar fi să consumăm mai multe pe zi. Dar, din fericire, se poate face acasă extrem de rapid și de ușor. Nici rețete nu vă trebuie, căci aproape orice merge cu orice în lumea fructelor și-a legumelor. Totuși, inspirația este mereu binevenită și motivează frumos încercările eșuate.
Prima rețetă a acestui serial se învârte în jurul ghimbirului. Ghimbirul este considerat a avea multe proprietăți sănătoase, dar fiind oarecum iute și parfumat nu este pe placul oricui. Se găsește proaspăt și în varianta uscată și măcinată. Dacă nu l-ați încercat sau nu vă place, micșorați cantitatea cât de mult. Ghimbirul este considerat de ajutor la digestie și la răceală, preferat în cure de slăbire și folosit chiar ca antiinflamator.
Iată și rețeta de azi, pentru 500 ml de smoothie cu ghimbir:
- ghimbir proaspăt – o bucățică cât vârful degetului mare (sau mai puțin dacă sunteți în probe)
- morcovi – 2 de dimensiune medie
- ananas proaspăt – 2 felii de 2 cm grosime
- sirop de arțar (opțional) – 2 lingurițe
- apă (plată) – 100 ml
Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.