Episodul 3: Un smoothie sănătos cu țelină apio

Țelina apio este tulpina de țelină, o legumă folosită încă din antichitate în bucătăriile din toată lumea. Țelina este un alergen convingător. Dacă vă știți alergic, căutați alte rețete ale acestui serial.

Tulpina de țelină păstrează aroma rădăcinii, dar într-o variantă mult mai subtilă. Se spune că este bogată în calciu și potasiu, dar beneficiile sale vin mai ales din conținutul ridicat de fibre. Din acest motiv, este folosită în curele de slăbit. De asemenea, vitaminele își fac simțită prezența, vitamina K fiind cea mai întâlnită.

În smoothie, țelina apio are un efect greu de trecut cu vederea. Aroma sa va domina amestecul așa că nu încercați să o amestecați cu ceva la fel de parfumat. Lăsați-o să fie regina preparatului.

Vor mai urma și alte rețete cu țelină apio, dar până atunci iată rețeta de azi, pentru 500 ml de smoothie cu țelină apio:

  • țelină apio – 1 tijă
  • pătrunjel proaspăt – frunzele de pe vreo 3-4 tulpini
  • măr – 1, mediu, fără coajă
  • portocală – 1, medie
  • apă (plată) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

2 Replies to “Episodul 3: Un smoothie sănătos cu țelină apio”

  1. De unde as putea sa cumpar telina apio? Am fost pe piata ca sa cumpar cate ceva la dieta mea indiana si am cautat acolo, dar n-am gasit. Oare gasesc in magazinele astea mai mari?

  2. Da, ar trebui sa gasiti in supermarket (Kaufland, Carrefour, Auchan, etc.). Incercati in cele mai mari si cu varietate mare de produse proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.