Episodul 5: Un smoothie sănătos cu mango

Mango.. aromă exotică, proveniență îndepărtată, nebunie curată. Găsim în magazine toate neamurile de fructe exotice, la care cu câteva generații în urmă nici nu visam. Poate nu le-am prefera în locul celor neaoșe, dar lista de beneficii este uneori tare lungă și nouă ne place să știm că mâncând un fruct rezolvăm vreo câteva chestii importante din dieta zilnică.

Mango este dulce, aromat, colorat, un deliciu. Mai ales dacă este copt și nu cules timpuriu cum sunt aduse la noi mai toate fructele exotice. Dar chiar și așa, tot e bun. Deci, dacă nu vă îndurați să plătiți pentru un mango ready-to-eat (gata de păpat), luați unul care să arate cât mai sănătos, cu ceva zone roșiatice ca să pară măcar un pic copt. Nu-l țineți să se mai coacă, o să se strice.

Ce ne aduce un fruct de mango: fibre, vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu, fier și antioxidanți. Dăm lovitura la multe capitole și mai are și un gust foarte bun. Și pentru că nu ne strică puțină imunitate în plus, am dres rețeta de azi cu niște ghimbir proaspăt și cu granule de polen (din cele pe care ar trebui să le mâncăm des, dar nu o facem pentru că nu ne place gustul).

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu mango:

  • mango – 1 bucată
  • banană – 1 medie
  • ghimbir – o bucățică cam de 1 cm, dacă e proaspăt (sau mai mult dacă vă place)
  • polen – 2 lingurițe
  • portocală – 1, medie
  • apă (plată) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.