Episodul 6: Un smoothie sănătos cu sfeclă roșie

Sfecla roșie este o rădăcinoasă pe care o folosim cel mai des în formă murată, ca salată. E drept că nu are un gust prea grozav crudă, dar proprietățile sale aproape miraculoase ne fac să strâmbăm din nas mai puțin.

În revistele care scriu despre viața sănătoasă și cum să ajungem la ea, sfecla roșie este considerată aptă de a preveni cancerul. Se spune că are vitaminele A, B1, B2, C, fibre, antioxidanți și alte substanțe cu efecte antitumorale (administrate pe termen lung, desigur). În plus, nu este roșie degeaba. Sfecla roșie ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge. Se mai spune și că este foarte pricepută la eliminat substanțele toxice din organism și este folosită intens în curele de detoxifiere.

Pentru mine, sfecla roșie crudă are gustul pământului, înecăcios, prăfuit, lipsit de aromă. Gândind așa, am asortat-o pentru rețeta de azi cu fructe parfumate, acrișoare, perfecte pentru a mai spăla un pic din gustul sfeclei.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu sfeclă roșie:

  • sfeclă roșie – 1 bucată (mare cât pumnul)
  • măr – 1 medie
  • ghimbir – o bucățică cam de 1 cm, dacă e proaspăt (sau mai mult dacă chiar vă place)
  • portocală – 1, medie
  • lămâie – zeama de la jumătate de lămâie
  • apă (plată) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

2 Replies to “Episodul 6: Un smoothie sănătos cu sfeclă roșie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.