Sfântul Val al consumului

Mileniul cu care ne mândrim ne transformă în zi de sărbătoare într-un val de consumatori frustrați. De fapt, motto-ul lui ar putea fi “Consumă!”. I s-ar potrivi foarte bine. Pentru că atunci când nu are o zi de sărbătoare la îndemână, o inventează.

Sfântul Valentin a fost o găselniță a producătorilor de felicitări, dar astăzi profită de ea multe alte industrii din lumea întreagă. Aparent, îi poți oferi nu doar iubire și un cuvânt bun, ci produse care mai de care, de la lenjerie și bomboane la produse cosmetice și vacanțe exotice. Totul este permis. Singurul lucru căruia nu i se face reclamă este conceptul de a dărui fără să cumperi nimic.

Cum ar fi, ca măcar o dată pe an, să nu vă oferiți cadouri scumpe achiziționate la reducere, ci să construiți ceva împreună? Cum ar fi să vă faceți timp să gătiți ceva bun, să plantați un copac sau măcar o plantă de ghiveci, să desenați un tricou, să inventați un joc, să spălați geamuri împreună? Zău, orice merge atâta vreme cât o faceți motivați de drag și voie bună. Și dacă vi se pare că răsfățul vine împachetat în hârtie lucioasă, vă înșelați. Plăntuța aceea pe care ați plantat-o împreună vă va recompensa mult mai intens și pentru mai mult timp decât orice bijuterie. Iar tricoul acela mâzgălit stângaci va fi mai de preț decât orice rochie cu etichetă pompoasă. În plus, înlocuind consumul cu producția proprie, veți observa că veți sărbători mult mai des de o dată pe an.

Foto: Pui de mango în ghiveci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.