Episodul 7: Un smoothie sănătos cu pătrunjel

Suntem învăţaţi să folosim frunzele de pătrunjel doar ca aromă în mâncăruri sau ca ornament. Nu ne gândim prea des că el ar putea fi un ingredient principal (pare exotic că libanezii fac acea vestită salată tabouleh cu atât de mult pătrunjel).

Să nu vă miraţi că pătrunjelul are mai multă vitamina C decât o portocală şi chiar decât o lămâie. Conţine de asemenea vitaminele A, K, E şi multe din gama de vitamine B (B1,B2, B3, B5, B6, B9). Nu-i lipsesc nici mineralele şi nici chiar proteinele. Cine s-ar fi gândit că banalul pătrunjel poate conţine proteine? Este considerat şi plantă medicinală şi folosit în diverse forme pentru tratarea unei liste impresionante de boli.

Ce este şi mai frumos, este că gustul de pătrunjel, în cantităţi mari, aşa cum e necesar unui smoothie, este plăcut, uşor acrişor (un omagiu vitaminei C). Şi pentru că în acest sezon bântuie atacatorii imunităţii, l-am combinat cu alţi prieteni în lupta contra răcelilor.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu pătrunjel:

  • pătrunjel – 1 legătură, doar frunzele
  • măr – 1 medie
  • portocală – 1, medie
  • lămâie – zeama de la o lămâie
  • apă (plată) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.