Episodul 8: Un smoothie sănătos cu kiwi

Pentru că sezonul răcelilor încă nu s-a încheiat, rămânem aproape de rețetele de smoothie care conțin multă vitamina C. Astăzi vă propun kiwi ca ingredient principal. Kiwi intră în categoria exotic, nu crește la noi nici bătut, dar îl găsim prin magazine și ne ajută să trecem peste iarnă mai plăcut.

Kiwi este plin de vitamina C și vitamina E. Se spune că un singur fruct acoperă cerințele de vitamina C ale unui adult pentru întreaga zi. Dacă exagerați cu vitamina C, organismul elimină surplusul, numai că acțiunea aceasta uneori suprasolicită rinichii. Cel mai bine este să fiți cumpătați de la început și să nu chinuiți organismul nici măcar cu vitamine. Sucurile foarte acide, cu multă vitamina C, nu ar trebui să fie zilnic în program. Puteți face 500 ml de smoothie și să-l țineți la frigider pentru 24 de ore (nu mai mult! ). Kiwi mai conține vitamina B2 și B3, minerale și fibre. Este considerat un antioxidant puternic și este recomandat în afecțiunile cardio-vasculare.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu kiwi:

  • kiwi – 3 bucăți
  • măr – 1 mediu
  • banană – 1, medie
  • pătrunjel – frunzele de la 5 – 6 tulpini
  • apă (plată) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.