Martie, luna femeii

Acest articol, ca şi luna în care ne aflăm, este dedicat feminităţii şi tuturor angoaselor ei, abil întreţinute de comercianţi. Sunt sigură că nu vă sunt necunoscute titluri ca “ce să (nu) porţi după 40 de ani”, “cum să te îmbraci ca să pari mai slabă”, “cum să te îmbraci ieftin ca să pară că ai haine scumpe”, “ ce să faci ca să-l cucereşti” şi altele de acelaşi fel. Lăsând la o parte reclama din spatele unora din aceste articole, ne proptim astăzi viguros în mesajul subliminal al acestor titluri: cum să nu fii mulţumită cu tine în nici o situaţie.

Vârsta

Am fost învăţaţi că fiecărei vârste i se potrivesc anumite culori, un anumit stil vestimentar, anumite coafuri, atitudini şi multe alte etichete. Lungimea fustelor şi înălţimea tocurilor fac şi ele parte din aceste etichete. După unele articole, şi moţul de la căciulă nu mai este de bun gust după 40 de ani (îmi şi imaginez un lung şir de femei aşteptând să bată primul ceas al celui de-al 41-lea an al vieţii ca să-şi lipsească de moţ căciulile). Vârsta aduce singură nişte constrângeri, nu este nevoie să adauge societatea altele. De ce definim oamenii după aspectul exterior şi îi fixăm în nişte categorii? Libertatea de expresie şi creativitatea nu au vârstă, nici limite.

Silueta

Dacă nu-ţi place felul în care arăţi, fă ceva eficient în acest sens. Dungile şi hainele largi nu te vor ajuta. Nici tendinţa recentă de a te accepta oricum ai fi. Sănătatea este mai importantă decât aspectul exterior. Fă sport, dansează, stai la aer, joacă-te, mănâncă sănătos, ai grijă de tine din interior şi aspectul exterior se va îmbunătăţii. Nu ascunde gunoiul sub preş, ocupă-te de el.

Statutul social

Sărăcia nu este un motiv de ruşine. Nici să ai mai puţin decât alţii. Nu vei fi mai fericită dacă pare că trăieşti în lux în timp ce acumulezi datorii după datorii. Nici dacă eşti admirată pentru haine de firmă. Curăţenia, decenţa, spiritul liber, bucuria vieţii, zâmbetul şi sinceritatea sunt (sau ar trebui să fie) mult mai apreciate. Timpul pe care-l pierzi încercând să pari ce nu eşti este nu doar timp pierdut, ci şi timp folosit împotriva ta. Fericirea e în altă parte, nu în etichete.

Relaţiile

Despre iubire s-au spus multe. Ce s-a dovedit mereu a fi adevărat este că iubirea se întâmplă, nu se cucereşte. Tehnicile şi tertipurile vor crea o imagine falsă, pe care fie o duci cu tine până la sfârşit, fie va face totul să se prăbuşească precum un castel din cărţi de joc. Vrei să joci un rol toată viaţa? Vrei să-l vezi pe cel drag profund dezamăgit? Atunci cu siguranţă nu-l iubeşti.

Fericirea

Ah, din păcate, fericirea nu se obţine citind un articol şi punând în practică două trei reguli “de aur”. Dar asta o face cu atât mai minunată. Fericirea nu ţine cont de vârstă, de contul din bancă sau de numărul de kilograme. Nu-i pasă cum te îmbraci, câte şcoli ai terminat şi nici cum pari în faţa altora. Fericirea e numai a ta şi numai tu o poţi găsi. Sinceritatea şi bunăvoinţa faţă de tine însăţi vor ajuta cu siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.