ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Anotimpul exfolierii

Primăvara este asociată cu multe metode de întinerire, de regenerare, de speranță că tinerețea va reveni așa cum copacii înfloresc în fiecare an. Ei bine, înfloresc ei copacii în fiecare an, dar de fiecare dată altfel. Așa și omul, în fiecare primăvară este altfel. Piața produselor cosmetice este fără sfârșit și plină de ispite. Chiar dacă filtrați întâi producătorii care nu testează pe animale, apoi ingredientele care par a face mai mult rău decât bine, rămân totuși multe ispite.

Exfolierea presupune îndepărtarea blândă a celulelor moarte și se poate folosi pe orice bucățică de piele, față sau corp. Beneficiile acestei proceduri sunt multe, de la eliberarea porilor și scăderea riscului de acnee până la un efect de iluminare și îmbunătățire de tonus. Nu sunt nici dermatolog, nici expert în cosmetică, dar sunt un cititor înrăit de etichete și articole. Și asta e ce spun cei mai mulți. Cum însă nu vreau să fac experimente pe bani mulți și apoi să arunc produse nefolosite, am încercat altă abordare.

Mi-a atras atenția faptul că printre ingredientele unor produse se găsesc și unele pe care le avem puse bine prin borcanele din bucătărie. Zahăr, cafea, ulei de măsline, miere, ulei de cocos. Altele sunt mai exotice, dar tot le puteți găsi prin magazinele cu produse naturiste. Ulei de jojoba, uleiuri esențiale, apă de lavandă. Până aici nimic imposibil de găsit. Așadar, dacă vreți un produs exfoliant care să vă ajute să testați efectele exfolierii și nu vreți să cumpărați produse gata făcute, puteți încerca o rețetă la domiciliu.

Iată și rețeta mea. Are doar 3 ingrediente și pentru mine a funcționat atât de bine încât sigur o s-o mai fac. Am pus 2 lingurițe de zahăr brun, 2 lingurițe de ulei de cocos și 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree). Mi-am udat fața cu apă caldă și am frecat pielea nici ferm, nici a mângâială vreo 3 minute. Apoi am spălat bine cu apă caldă. Pentru tratamentele de exfoliere vă trebuie un produs abraziv (zahărul), dar și un produs emolient (uleiul de cocos), ca să nu vă răniți. Folosiți ce știți că vă pică bine și nu provoacă alergii. În plus, entuziasmul dat de ceva făcut cu mâna voastră întrece orice vizită în magazine.

Orice altceva despre exfoliere găsiți aici.

exfolierefemininprimavaraproduse cosmeticerecomandaresanatate

Monica Radulescu • 19/03/2018


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.