Episodul 14: Un smoothie sănătos cu banane

De când exoticele banane au atins tărâmurile românești nu mai putem trăi fără ele. Ni se pare firesc ca acest fruct dulce și cremos să nu lipsească din dieta noastră. Le dăm și copiilor, punem și la prăjituri, luăm la drum. Oriunde cu plăcere.

Bananele au o mulțime de calități, dincolo de gustul și parfumul lor. Sunt folosite la maraton și curse lungi de ciclism pentru că sunt pline de carbohidrați aducători de energie. Au mult potasiu, foarte bun pentru inimă. Gustul lor dulce îl datorăm celor 18 g de zahăr la 100 g de banane. Nici calorii nu au puține (81kcal /100 g), dar cine mai stă să numere când starea de bine este evidentă?

Pentru smoothie bananele sunt perfecte. Merg aproape cu orice altceva, sunt cremoase și dulci. Astăzi le combinăm doar puțin, dându-le șansa să fie vedete.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu banane:

  • banane – 2 bucăți
  • morcov – 1 bucată
  • zmeură – 100 g (din producție congelată)
  • apă (plată) – 150 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

One Reply to “Episodul 14: Un smoothie sănătos cu banane”

  1. ,,Dandu-le șansa să fie vedete,,. Foarte elegant . Te aștepți să citești o rețetă și ești surprins de un articol savuros și plăcut. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.