Episodul 15: Un smoothie sănătos cu lobodă

E primăvară și ne zboară gândul la cireșe, dar nu avem. Ne face cu ochiul niște pepene galben, dar e adus de atât de departe încât nu îndrăznim să ne apropiem. Și-atunci ne umplem sacoșa cu lobodă pentru o tradițională ciorbă de primăvară. Pe drum, o idee creață răsare, cum că numita lobodă ar fi interesantă într-un smoothie.

Și de ce să nu fie? Loboda este folosită încă din antichitate, iar proprietățile ei deosebite au introdus-o și în cabinetele medicale. Se știe că îmbunătățește digestia și funcționarea rinichilor, că ajută inima să meargă cum trebuie, că este un excelent mijloc de detoxifiere și că întărește sistemul imunitar. Conține vitaminele C și K, calciu, magneziu, fier și multe altele. Răsare primăvara prin grădini, dar și liberă pe unde apucă. Și-apoi nu o mai vedeți tot anul.

Pentru că unii nu apreciază gustul lobodei, i-am găsit vecini de smoothie dulci și parfumați. Loboda mai dă acum doar un iz îndepărtat, lăsându-ne doar beneficiile ei.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu lobodă:

  • lobodă – o legătură, doar frunzele spălate bine
  • lămâie – 1 bucată, doar zeama
  • zmeură/amestec de fructe de pădure – 200 g (din producție congelată, cu efect răcoritor garantat)
  • miere – 2 lingurițe
  • apă (plată) – 200 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.