Marketing și viață conștientă

Pentru că oamenii tind de atâta vreme spre consum, spre “mai mult”, “mai bine”, “mai bogat”, era firesc ca la un moment dat lucrurile să le pocnească în față. Planeta nu ne mai suportă multă vreme, mâncăm plastic, nu mai avem unde să depozităm gunoiul, suntem frustrați, nervoși și agitați. Căutăm peste tot starea de bine și am dat astfel viață unui curent nou: viața sănătoasă, viața conștientă, cum să ne găsim fericirea.

Viața conștientă presupune o trezire. Presupune să realizăm tot ce facem rău și să găsim în noi puterea de a schimba ceva, tot în noi. E greu, e foarte greu. Dar poate cel mai greu de acceptat este faptul că nimeni și nimic nu prea poate să ajute. Mătăniile budiste sau creștine nu au nici un efect fără o mână care să le mângâie și o minte deschisă. Cărțile sunt inutile dacă nu le citește o inimă pregătită să le asculte și o minte înțeleaptă care să facă diferența între o carte scrisă ca să ajute și una scrisă ca să se vândă. Mărgelele, totemurile și statuetele norocoase sunt până la urmă suveniruri. Retragerile organizate pentru meditație și yoga induc un consum poate mai mare decât beneficiile. Căci yoga se poate practica oriunde, iar o pernă de meditație ai probabil și acasă. Mâncarea sănătoasă gătită de alții este poate sănătoasă, dar nu are armonia mâncării făcute în casa ta.

Atingerea unei vieți conștiente este un drum dificil, dar este totodată un drum plăcut. Pentru că toate căzăturile de pe parcurs te duc la un finalul dorit și asta nu poate însemna decât fericire. Căutarea și curiozitatea te vor împinge în multe direcții și este foarte bine așa. Dar alege înțelept atunci când vine vorba de investiții. S-ar putea să te bucure mai mult o donație generoasă pentru un copil bolnav decât câteva zile de retragere luxoasă ca să te regăsești. Și s-ar putea ca o clasă de yoga alături de oameni obișnuiți, la un studio de cartier, să-ți facă mai mult bine decât o zi întreagă de clase cu instructori cu nume sonore. Citește, ascultă, explorează, dar nu te lăsa orbit de marketing, căci nu asta e calea spre o viață conștientă. Drumul începe din tine și continuă cu fiecare pas pe care îl faci. Oricât de apetisantă ar fi reclama, ea nu va reuși să te facă să sari peste etape.

One Reply to “Marketing și viață conștientă”

  1. Un articol scris de o domnișoara foarte educata. Educația, observăm foarte ușor ne determină să devenim oameni ,, antisistem”. Cu cat mai multi oameni educați cu atât mai bine. O zi buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.