World Press Photo anunţă câştigătorii ediţiei 2018

Cel mai prestigios concurs de fotografie de presă îşi anunţă câştigătorii. World Press Photo premiază cele mai bune, frumoase, cu impact, cu poveste sau pur şi simplu inspirate fotografii de presă.

Marele câştigător al World Press Photo 2018 este fotograful venezuelean Ronaldo Schemidt cu o fotografia ‘Venezuela Crisis’ înscrisă în categoria Spot News. Fotografia îl surprinde pe José Víctor Salazar Balza, un tânăr de 28 de ani aflat la un protest împotriva preşedintelui venezuelean Nicolás Maduro. Tânărul este curpins de flăcări în urma unei ciocniri violente cu forţele de ordine. Forţa incredibilă a acestei fotografii a convins juriul că merită cea mai înaltă distincţie.

“It’s a classical photo, but it has an instantaneous energy and dynamic. The colours, the movement, and it’s very well composed, it has strength. I got an instantaneous emotion…”, spune Magdalena Herrera, preşedintele juriului.

Ediţia 2018 a adunat mai mult de 73 000 de fotografii, venind de la peste 4 500 de fotografi din 125 de ţări. Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de ţări, premii grupate în următoarele categorii: Comtemporary Issues, Environment, General News, Long-Term Projects, Nature, People, Sports şi Spot News. Categoriile au permis înregistrarea şi premierea separată a fotografiilor unice şi a seriilor care ilustrează o poveste.

Fotografiile premiate au fiecare povestea lor. Tragică, de cele mai multe ori. De la sărăcie cruntă, la exploatarea cu cruzime a animalelor, de la criza refugiaţilor la revolte şi terorism, de la problem sociale la întreceri sportive, de la dezastre naturale la poveşti de viaţă, World Press Photo este o radiografie a societăţii moderne. Nimic nu scapă ochiului ager al fotografului.

Expoziţia World Press Photo 2018 va ajunge la Bucureşti pe 2 mai 2018. Până atunci, puteţi vedea fotografiile câştigătoare aici.

One Reply to “World Press Photo anunţă câştigătorii ediţiei 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.