Episodul 23: Un smoothie sănătos cu de toate

Este vremea să mergeți în piață și să vă lăsați încântați de belșugul de fructe și legume. Parcă nu lipsește nimic din ce v-ați putea dori. Cireșe, vișine, caise, piersici, mere de vară, zmeură, mure, coacăze, pepeni și o listă lungă de fructe exotice vă fac cu ochiul la fiecare pas. Și cum nu vă puteți decide, luați din fiecare și vă întoarceți acasă fericiți.

Bineînțeles că toate sunt bune, pline de vitamine și de beneficii pentru sănătate. Problema este că luați prea multe și nu reușiți să le mâncați înainte de a începe să nu mai arate așa de bine ca în piață. Și-apoi fructe tuflite nu vrea nimeni. Deci le aruncați. Nu e păcat? Pentru că nu ne ocupăm de dulcețuri și siropuri, deși sunt o alternativă gospodărească la risipa de fructe, vă propunem să luați toate fructele mai “obosite” din casă și să faceți un smoothie. Așa vă puteți încă bucura de vitaminele și antioxidanții pe care le aduc. Ce să puneți mai întâi? Ce se strică mai repede. În rest, rețeta vă privește.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu de toate:

  • ananas – ¼ dintr-un ananas proaspăt
  • coacăze negre – proaspete, 100 g
  • caise – 3 bucăți
  • piersică – 1 bucată
  • apă (plată și rece) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.