ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Divan Film Festival prezintă Balkan Dreams

A IX-a ediție a festivalului dedicat filmului și artei culinare balcanice, Divan Film Festival, va avea loc între 24 august şi 2 septembrie 2018 la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj. Tema acestei ediții este Balkan Dreams.

Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară vă propune 11 zile de festival închinate viselor balcanice, excessive, tumultoase şi atât de frumoase. Aproximativ 50 de filme de ficţiune, scurtmetraje şi documentare vor fi prezente în festival. Nu vor lipsi demonstraţiile culinare susţinute de Mircea Dinescu şi invitaţii săi. Pentru tinerii cinefili din Balcani, a treia ediţie a Balkanistan Workshop va avea loc în cadrul festivalului. Scenariul ales în atelier va fi filmat în Port Cultural Cetate şi vizionat la ediţia următoare a festivalului.

“Iubiți sau huliți, Balcanii au avut mereu, în imaginarul colectiv, o personalitate distinctă. Din punct de vedere cinematografic, Balcanii sunt un spațiu în care se râde, se plânge, se dansează, se moare sau se trăiește la același nivel: excesiv, cu pedala apăsată la capăt. În spatele fiecărui exces se află câte un vis. Această cea de-a noua ediție li se dedică lor, acelor visuri care ne definesc și fac ca Balcanii să fie ceea ce sunt”, spune Cătălin Olaru, directorul artistic Divan Film Festival.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 24 – 26 august 2018 în Craiova, iar în perioada 27 august – 2 septembrie 2018 în Portul Cultural Cetate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele.

În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate. Mai multe detalii se pot afla de pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

balcanicCraiovaDivan Film Festivalfestivalfilmrecomandare

Monica Radulescu • 11/07/2018


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.