Episodul 26: Un smoothie sănătos cu pepene galben

Când vine vorba de pepene galben nu prea ne stă mintea la beneficii. E delicios! E parfumat, răcoros, delicios (am mai zis?!) Îl mâncăm cu încredere în orice formă, de la felii și cuburi la salate de fructe și înghețată. Dar pepenele galben nu e doar o minune parfumată, este și un ingredient extrem de sănătos. Și cum avem norocul să crească fix la noi în bătătură, e momentul să ne bucurăm de o cură de pepene galben.

O sursă grozavă de fibre, pepenele galben nu are multe calorii deși este foarte dulce. Are și multă vitamina C și destulă vitamina A cât să fie excelent pentru ochi și piele. Nu-i lipsesc nici mineralele (potasiu în special). Pentru că e cald și pepenele galben se strică destul de repede, am pus pus un pepene întreg în blender și l-am făcut piure. Apoi l-am pus într-o cutie (refolosibilă!) și l-am pus în congelator. Iar acum mă bucur de cuburi congelate de pepene galben, perfecte pentru a răcori un smoothie.

Iată și rețeta de azi pentru 500 ml de smoothie cu pepene galben:

  • pepene galben – congelat 200 g
  • piersică – 1 bucată
  • banană – ½ bucată
  • reishi – ½ linguriță (opțional)
  • apă (plată și rece) – 100 ml

Dacă vă doriți inspirație și rețete de smoothie, puteți descărca gratuit primul eBook ZMEU, ”Rețete de smoothie pentru anotimpuri românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.