Sună bine, nu? Te motivează şi îţi dă speranţă. Te face să te simţi unic şi totuşi pasibil de succes. E ca briza mării care te face să inspiri adânc şi să uiţi de necazuri. Totul este reclamă, iar scopul adevărat este de cele mai multe ori bine ascuns şi nu tocmai drăguţ. Dar să încerci din când în când să ieşi din tipare şi să citeşti o carte pe care nu ai cumpăra-o în mod obişnuit, nu face decât să-ţi lărgească orizontul.
În Şi tu poţi să zbori Seth Godin vorbeşte despre industrial şi creativ. Despre a merge în şir sau a sări din bâltoacă în bâltoacă. Despre a urmări succesul sau pasiunea. Despre a fi diferit şi mulţumit cu asta. Nu este o carte greu de citit, nici de înţeles. Pune cam multe etichete şi uneori se pierde în discursuri simpliste. Pare că ştiai deja tot ce-ţi spune, însă constaţi cu stupoare că cele mai multe din lucrurile pe care le ştii nu le foloseşti. Şi mai constaţi că te aşezi în fiecare zi la aceeaşi coadă şi bei aceeaşi cafea şi nu-ţi aduci aminte nici ce ai mâncat, nici ce ai băut. Constaţi că faci acelaşi drum mereu. Şi că dacă îţi scoţi pentru o clipă capul din fundul şefului şi opreşti dorinţa vicioasă de promovare care-ţi sună în urechi, în multe şedinţe de fapt nu se spune nimic. Şi mai constaţi că nu ai fost mereu aşa, dar cumva te-ai pierdut pe parcurs. Sigur, e vina altora, căci ei te-au adus aici.
Dacă te uiţi cruciş la oamenii care râd dimineaţa, dacă îţi găseşti mai mult de trei griji într-o oră şi nu-ţi aminteşti ce ai mâncat ieri, ia o carte. Oricare. De preferinţă una pe care n-ai citit-o. Cine ştie, poate şi tu poţi să zbori.