La pas pe Calea Victoriei

Bucureștenii primesc liber la plimbare pe Calea Victoriei în zilele de 1 și 2 septembrie 2018. Primăria capitalei închide pentru mașini sectorul cuprins între Piața Victoriei și strada George Enescu. Nu este pentru prima dată când se încearcă organizarea unui spațiu pietonal pe Calea Victoriei, spațiu dedicat activităților stradale (în principal activități pentru copii și rulote cu mâncare).

Timp de două zile sunteți așteptați la o plimbare pe unul dintre cele mai vechi și pline de poveste bulevarde ale Bucureștiului. Descoperiți muzeele orașului, cam toate sunt situate în preajmă, de la Muzeul Antipa din Piața Victoriei la Casa Filipescu-Cesianu, apoi la Muzeul George Enescu și Muzeul Colecțiilor de Artă și până la Muzeul Național de Artă. Descoperiți clădirile care au trăit istoria orașului, unele mândre și astăzi, altele în paragină. Palatul Știrbei, Palatul Cantacuzino (gazda Muzeului George Enescu) și multe altele vă așteaptă. Depășiți spațiul dedicat de primărie acestui eveniment și descoperiți Calea Victoriei până la capătul ei, căci astfel veți vedea și Palatul CEC și Ateneul Român și Biserica Kretzulescu și Casa Capșa și multe alte monumente de arhitectură și istorie ale acestui oraș. Și depășiți și timpul acordat de primărie și acordați-vă timp de plimbare și descoperire pietonală mai des, chiar dacă veți folosi doar trotuarul.

Circulația mașinilor va fi închisă între orele 10:00 și 21:00. Dacă veți regăsi sau nu atmosfera Bucureștiului interbelic nu pot spune, însă veți găsi cu siguranță mulți oameni dornici de un oraș curat și prietenos, mulți oameni care nu au timp să admire orașul altfel și prea puțin spațiu și timp pentru a-i cuprinde pe toți firesc și relaxat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.