Alan Watts – Duh şi contemplaţie

Dacă sunteţi curioşi să descoperiţi perspectiva lui Alan Watts asupra religiei, misticismului şi modului în care se schimbă gândirea umanităţii, atunci cartea sa Duh şi contemplaţie este pentru voi.

Pentru mine a fost o lectură dificilă, cu multe pauze de gândire şi cu o constantă nevoie de concentrare. Asta pentru că Alan Watts este extrem de bine documentat şi face referire la istorie, Biblie, literatură, filosofie şi multe alte domenii conexe. Nu mi-a fost uşor să-l urmăresc, dar existenţa unui fir narativ coerent şi modul inteligent în care exprimă argumente valide te conving să nu abandonezi. În plus, este fascinant. Duh şi contemplaţie este o călătorie într-un univers care nu ne-a fost niciodată prezentat aşa. Între religia pe care am învăţat-o noi şi ce am mai acumulat pe parcurs şi modul filosofic în care Watts prezintă totul, este o mare diferenţă.

Ca să înţelegeţi mai bine contextul acestei cărţi, trebuie să ştiţi că Alan Watts (1915 – 1973) a fost fascinat de budismul zen şi în anii ’70 era considerat cel mai renumit interpret al gândirii orientale în Occident. Timp de şase ani a fost preot anglican, împărţindu-se între filosofii şi perspective diferite. A călătorit mult în Orient, cunoscând şi descoperind. Întâlnirea cu C.G. Jung îl va marca pentru tot restul vieţii. Experienţa sa este transpusă în cărţi, conferinţe , emisiuni de radio şi televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.